Testimonials

When I was working at HAS Hogeschool in the InnovatieKlas, I've discovered that when people are working on true innovation, they are working on game-changers. This implies change in well-established systems, authorities, traditions, and habits. It takes a lot of power and guts to make this change for yourself and with others. It is of the utmost importance to stand for yourself, acknowledge who you are (being able to work with your whole being, including your passion and your true unique talents). The ability to really connect with who you are, is a requirement before you can truly connect and work with others to make the desired change a reality. Jolanda helps you to connect on this fundamental level. She is wise, really smart, empathic, surprising at times, and fun to hang out with.
Nicole Segers, Eindhoven
‘In het ondoorgrondelijke en verwarrende woud der organisaties en mensen die claimen je talent, je passie, je 'ik' te helpen ontdekken is er één lichtpunt: Jolanda Simons. Of eigenlijk hoort zij niet eens in dit woud, want ze is een klasse apart. Zij gaat namelijk vele malen fundamenteler met je aan de slag, zodat je écht tot je eigen kern komt. Want pas dan kan je zinvol en op een bevredigende manier aan de slag - door te zijn wie je bent. En dat is m.i. toch echt wel wat anders dan 'je passie volgen' of 'je talent ontwikkelen'. Voor een ieder die niet onderbewust bekwaam zichzelf is en worstelt met een ongezien deel van zichzelf, kan ik haar dan ook van harte aanbevelen, want Jolanda ziet direct wie je bent en is een meester in het jou leren je zelf te zien!’
Isabelle Peper, Almere
Tijdens mijn zoektocht naar antwoorden op vraagstukken zoals: wie ben ik eigenlijk wezenlijk? wat is het doel van het/mijn bestaan? hoe komt het dat ik er maar niet achter kom wat ik wil en kan? waarom beklijft het gevoel van oprecht geluk mij niet? waar ligt de kracht van mijn creativiteit? is er meer tussen hemel en aarde?, kwam op miraculeuze wijze het boek "jouw eigen wonderen baren" op mijn koerslijn.

Het boek fascineerde mijn zijn zodanig dat ik besloot om contact op te nemen met de creator Jolanda Simons. Ze nodigde mij uit om te durven uitzoeken wat de reden(en) zou(den) kunnen zijn waarom ik nog strandde in mijn denk- en gevoelswereld.

Ik ging op haar uitnodiging in om mijn eigen wonderen te baren door in contact te gaan komen met het creatieve Zelf. De reis begon met een intakegesprek in Almere. Een warm, geduldig maar ook confronterend gesprek, inzichtgevend, prikkelend en nieuwsgierig makend. Samen dansend met woorden en uitdrukkingen, buiten de kaders en zonder oordeel denkend, ventileren over het ondenkbare en door haar open geest samen brainstormen over de tools het denkbare te creëren.

Ze gaf mij een gevoel van vertrouwen door haar vakkundigheid, doortastende manier van verbinding maken en met haar gevatte humorvolle creatieve stijl. Dit alles gaf voor mij de doorslag om mij door haar te laten begeleiden. Elkaar zien, communiceren via telefonie en internet, het was allemaal mogelijk om gegidst te worden.

"Wat je ziet is wat je krijgt"

Als je in contact kan komen met jouw innerlijke zelf, in alle puurheid kan zien (zonder oordeel) wie je bent, hoe je geworteld bent, je eigen creatiecode hebt ontdekt. Dan krijg je wat je ziet. Het beginsel een wonder te zijn, geluk te zijn door je creatieve kracht te leven.


Jolanda heeft in mijn ervaring het talent je de mogelijkheid te geven naar de kern te gaan van jouw zelf middels de  begeleiding van haar aanstekelijke creatieve geest en energie. Het is niet altijd even (ge)makkelijk om tot je kern te komen. Daar is zelfreflectie, geduld, tijd, begrip, liefde doch ook hard werken voor nodig. Geef het een kans en ervaar hoe krachtig de energie van het "wonderbaren" kan zijn.
Anjana Bhola, Rotterdam
Jolanda is een hele bijzondere vrouw die mij vanaf het eerste moment boeide. Zij voelt dingen die anderen niet kunnen voelen, waardoor je direct het vertrouwen hebt dat zij je beter kan lezen dan jijzelf. Dit is natuurlijk spannend, maar ook heel interessant!

Het traject met Jolanda is heel leerzaam en waardevol. Door haar aanpak worden deuren geopend die voorheen gesloten zijn gebleven en nieuwe inzichten ontstaan. Ik leer patronen herkennen en analyseren, waardoor ik nu al het idee heb steeds dichter te komen bij het pad dat ik zou moeten bewandelen. Het is een intensieve, maar mooie reis die iedereen zou moeten maken om jezelf volledig te kunnen accepteren en de weg te vinden die jou gelukkig maakt.

Voor iedereen die zich weleens afvraagt: wat kan ik eigenlijk? Is dit nu alles? Waarom ben ik hier? en andere belangrijke levensvragen een absolute aanrader!
Nadine Ridder, Amsterdam
(ervaringen met spiraalleren uit het boek “Jouw eigen wonder baren”).

‘Het schrijven van mijn levensverhaal verliep snel. Tenminste in eerste instantie. Als bedrijfsjournalist is voor mij het formuleren van zinnen niet lastig. In drie uur had ik mijn levensverhaal geschreven, geheel volgens de gewenste indeling. Dus ik dacht: dat is klaar! Wat gaan we nu doen? Al snel daarna schoten mij regelmatig herinneringen te binnen. Kleine momenten en ook grote periodes. Mensen en dingen waar ik in geen jaren aan had gedacht. Tijdens dit proces ervoer ik hoe weinig ik me bewust was van mijn eigen historie, laat staan van de patronen. Terwijl ik al met de volgende stap verder ging, door de gebeurtenissen in een cyclische tijdlijn te zetten, kwam er nog veel meer levensmateriaal. En dat duurt tot op de dag van vandaag voort.’

‘Ik vond het heel apart om mijn leven te bezien vanuit een andere tijdsdimensie dan de lineaire tijd. In eerste instantie keek ik sterk naar de kanteljaren,dat zijn de jaren waarin een nieuwe cyclus begint: eerst 3,5 jaar, later per 7 jaar en op een andere level per 28 jaar. Ik realiseerde me dat ik een paar maanden voordat ik 28 werd, mijn eerste ‘echte’baan als bedrijfsjournalist kreeg bij een tekstbureau. Tot die tijd had ik allerlei baantjes gehad en van alles gedaan, omdat ik moeite had in te stappen in de “werkende” maatschappij, in het systeem. Pas bij deze baan op mijn 28ste wist ik, voelde ik, dit is leuk, dit wil ik. Een ander kanteljaar dat ik opmerkelijk vond is toen ik 42 werd. Vlak daarvoor werd ik moeder, op dezelfde dag vond de overdracht plaats van mijn huis dat ik had verkocht. En twee maanden later verscheen een boek dat ik samen met een vriendin geschreven had. Interessant is te kijken wat deze periode in een andere cyclus representeert. Patronen ontdekken is niet eenvoudig. Je weet eigenlijk niet goed wat je zoekt en ook niet direct wat je ermee kunt. Behalve dat je ervaart wie je bent.’
Marlies van der Velde, Almere

Cosmic Shell Academy

Deken Dr. Dirckxweg 2-A4
4854 AB Bavel
In verband met privacyredenen wordt het telefoonnummer alleen afgegeven aan diegenen die de training gaan volgen. Aanmelden via de contactpagina.

KvK nummer: 70871701
BTW nr. NL092399290B04
Bankrekening NL37KNAB0257112677

Copyright © , Cosmic Shell Academy  -  Algemene voorwaarden